Spring til indhold
Hjem » Proteser

Proteser

En protese er en erstatning for manglende tænder. Proteser anvendes af mange mennesker, da kun meget få mennesker er i stand til at bevare alle deres naturlige tænder gennem hele deres liv. Har du brug for en protese, fremstiller vi gerne en til dig, vi har to slags proteser:

  • Delproteser
  • Helproteser

​En delprotese har bøjler, der sikrer, at protesen sidder fast på de naturlige tænder.

Hvordan fungerer proteser?

Proteser har eksisteret længe, hvor de moderne proteser i høj grad ligner naturlige tænder. Det er vigtigt at have for øje, at alle proteser kræver en tilvænningsperiode, da følelsen af at tygge med tænderne ikke kan genskabes ved en protese.

​En tandprotese vil enten suge sig fast til gummen (helprotese), eller også skal den trykkes fast til tænder eller implantater, hvorefter den hviler på gummen (delprotese).

Holder længe

En protese kan holde længe, hvis du rengører den dagligt og får den rettet til, når det er nødvendigt. Når du får en protese, får du samtidigt en grundig instruktion i at renholde den. 

​Det er vigtigt at protesen bliver gjort grundigt ren hver dag for at undgå betændelse i gummerne og huller i resttænderne. En protese skal en gang imellem tilrettes så den passer præcist til gummen.​

Call Now Button